logo-ime

Покрет социјалиста - Саопштење

Господо привилеговани "заштитници радника", све ове године нисмо очекивали да ћете поднети кривичн...

Петнаест година чекамо правду

Данас се навршава петнаест година од стравичног злочина над србима у селу Старо Грацко на Косову и...

Покрет социјалиста- Саопштење

Господо незаменљиви руководиоци Савеза самосталног синдиката Србије и УГС Независност вас за све...

Покрет социјалиста против напада на новинаре

Покрет социјалиста најоштрије осуђује нападе на новинаре и свим снагама се залаже за слободу...

Покрет социјалиста обележио шест година постојања

Покрет социјалиста је данас пологањем венца на гроб академику Михајлу Марковићу обележио шесту годиш...

Саопштење: Реаговање на изјаву господина Пајтића

Измене и допуне закона о раду јесу за радника, али су против јавашлука. Подсећамо господина Пајтића ...

  • Покрет социјалиста - Саопштење

  • Петнаест година чекамо правду

  • Покрет социјалиста- Саопштење

  • Покрет социјалиста против напада на новинаре

  • Покрет социјалиста обележио шест година постојања

  • Саопштење: Реаговање на изјаву господина Пајтића

Последње активности
среда, 23 јул 2014

Господо привилеговани "заштитници радника", све ове године нисмо очекивали да ћете поднети кривичну пријаву против чланова жутог картела због пљачкашке приватизације Србије, али смо очекивали да поднесете кривичну пријаву против министра Вулина, јер се залаже за укрупњивање синдиката, за правично утврђивање репрезентативности и за умањење привилегија синдикалним лидерима.

среда, 23 јул 2014

Данас се навршава петнаест година од стравичног злочина над србима у селу Старо Грацко на Косову и Метохији.

Четрнаест српских сељака убијени су у свом селу, на својим њивама, док су скупљали своју летину.
 
Петнаест година
породице страдалих, пријатељи, целокупна српска јавност, чека да се означе и казне кривци за овај монструозни злочин. Али криваца нема, истраге међународних власти на КиМ су без резултата, и не само за овај злочин, него нажалост и за све друге злочине где су Срби жртве.
 
Покрет социјалиста изра
жава саучешће породицама убијених мештана, и поручује да није заборавио и никада неће заборавити жртве из Старог Грацка као и све друге српске жртве на Косову и Метохији. Покрет социјалиста инсистира да се за почињене злочине пронађу и казне кривци. Све док не буде кажњен и последњи убица и криминалац који је убијао Србе, палио и пљачкао српске куће и манастире, правда неће бити задовољена а међуетнички слободан живот на Косову и Метохији неће бити могућ.

                                                                        
Инфо Тим Покрета социјалиста

 

понедељак, 21 јул 2014

Господо незаменљиви руководиоци Савеза самосталног синдиката Србије и УГС Независност вас за све ове године није болела ни једна пљачкашка Приватизација!

Ушушкани у својим привилегијама, ви већ више од петнаест година владате у, како ви кажете, репрезентативним синдикатима,  у земљи у којој се привреда систематски пљачкала, урушавала, радна места нестајала, а радник полако постајао роб. Већ више од петнаест година, примате огромне плате и живите на рачун тих истих радник ачији вапај нисте чули, јер да сте га чули и осетили не бисте седели скрштених руку и немо посматрали привредни слом Србије.

За дванаест година владавине ва
ших партнера из Демократске странке, када су пљачкашком приватизацијом уништене стотине фирми и отпуштено 400.000 радника ви нисте дигли ни један штрајк. Да сте бар мало хтели да делите муке радника, патње отпуштених, безнађе незапослених, одавно би кренули у борбу против пљачкашких тајкуна, и њихових сарадника из власти, одавно би дигли свој глас у корист радничке класе.

Али Господо, незаменљиви,вас то не интересује.

Вас не интересују ни радничка права ни социјална заштита ни борба за нова радна места - ВАС ИНТЕРЕСУЈУ САМО ВАША РАДНА МЕСТА, ВАШЕ ПЛАТЕ И ВАШЕ ПРИВИЛЕГИЈЕ.

Покрет социјалиста обаве
штава јавност Србије, да повод најновијих напада шачице синдикалних властодржаца на министра Александра Вулина није ни борба за радничка права ни нови закон о раду, већ борба да се задрже привилегије.

Према
новим прописима репрезентативност синдиката ће се доказивати, дакле нико неће имати тапију на представљање радника, ниједан синдикат неће имати право вета, и спречавања уласка неког другог синдиката у дијалог, као што је то досада био случај  са ова два синдиката. Дакле, сваки синдикат ће бити у могућности да преговара и утиче на процесе доношења одлука, искључиво у сразмери са својом снагом. То ће подстаћи синдикате да се боље и чвршће организују, а синдикалне вође да представљају раднике и легитимна радничка права.

Господо из руководства
Савеза самосталног синдиката Србије и УГС Независност нека цела Србија зна ваше намере и праве разлоге ваших подлих напада.
Уосталом ва
ши налогодавци из Демократске странке, који и пишу ваша саопштења, увек и  у свако доба могу да покрену питање смене министра Александра Вулина, у парламенту.

Покрет социјалиста и његов
председник, Александар Вулин, ће увек и безрезервно подржавати радника, радничка права, и залагати се за таква системска решења која ће омогућити транспарентну и ефикасну заштиту  оних који живе од свога рада.

 

Инфо Тим Покрета социјалиста

понедељак, 21 јул 2014

Покрет социјалиста најоштрије осуђује нападе на новинаре и свим снагама се залаже за слободу медија и изражавања.

четвртак, 17 јул 2014

Покрет социјалиста је данас пологањем венца на гроб академику Михајлу Марковићу обележио шесту годишњицу партије.

понедељак, 14 јул 2014

Дана 07.07.2014 године са почетком у 17h одржана је друга редовна изборна конференција Општинског Одбора Покрета Социјалиста у Прокупљу.

недеља, 13 јул 2014

Измене и допуне закона о раду јесу за радника, али су против јавашлука. Подсећамо господина Пајтића да је господин Шутановац два пута узео отпремнину. То је било по закону, али је јавашлук. Закони који ће ући у скупштинску процедуру укидају бесмислене привилегије и онемогућавају злоупотребе. Не може директор рудника да има бенефициран радни стаж, али рудари морају имати бенефиције. Не може службено лице на шалтеру у полицији да има бенефициран радни стаж, али полицајац у униформи ће моћи раније у пензију. Не можете више да злоупотребљавате положај, па да стичете узимајући од државе више пута отпремнину, а ту могућност су имали само жути руководиоци. Грађани су премијеру Вучићу дали подршку, зато што је спроводио политику у којој нема привилегованих. Закони које будемо доносили, одузимају привилегије демагозима и мутиводама, а доносе радна места и снажну економију. У време владавине жутог картела, радник је радио, а није примао плату. Усвајањем измена и допуна ЗОРу обрачунски листић има статус изврсне исправе. Ако сте мислили господине Пајтићу да подржите раднике приватизованих предузећа, није лоше да знате да их нема у тим предузећима или ако их има, не очекујте добродошлицу. Разлоге ће Вам боље појаснити Ваш колега Влаховић.

 

Инфо тим Покрета социјалиста

Манифест

manifest

Фото галерија

foto

Видео галерија

 

video

Пратите нас...

STRANICA-CIRILICA GRUPA-CIRILICA YT-CIRILICA